Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Eπιστολή- απάντηση στην Καθημερινή

Δημοσιοποιούμε την παρακάτω επιστολή η οποία στάλθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου από το Ανοιχτό Σχολείο της Αγοράς ως απάντηση στην εφ. Καθημερινή για το άρθρο του συντάκτη της Δ. Γουσέτη και μέχρι σήμερα, 5 Οκτωβρίου, δεν έχει δημοσιευθεί.

Κύριε διευθυντά

Στο άρθρο του της Τρίτης, 5 Σεπτεμβρίου, ο συντάκτης σας Δ. Γουσέτης δαιμονοποιεί τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης και το «Ανοιχτό σχολείο της Αγοράς», με άφθονες διαστρεβλώσεις, ανακρίβειες και ψεύδη.
Ως δάσκαλοι στο σχολείο μεταναστών αισθανόμαστε την ανάγκη να υπερασπιστούμε το σχολείο μας, μέρος της λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς, από τις θλιβερές συκοφαντίες του.
Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι στην προσπάθειά μας αυτή, κοινή πολιτική μας ταυτότητα είναι ο αντιρατσισμός και ο αντιφασισμός. Κοινή μας αρχή ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Κοινή μας πεποίθηση είναι ότι για να συμβιώσουμε ειρηνικά με τους ανθρώπους που έφτασαν εδώ ως πρόσφυγες ή οικονομικοί μετανάστες έπρεπε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους μέσα από κοινές δράσεις, γιατί μόνο έτσι ξεπερνιούνται οι φόβοι, οι προκαταλήψεις και ο ρατσισμός. Οι κατηγορίες του συντάκτη σας ότι οι μαθητές μας έπρεπε να πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ αν δεν ήταν τόσο αχρείες, θα ήταν για γέλια.
Είναι το εγχείρημα της Δημοτικής Αγοράς που μας έδωσε την ευκαιρία και την ελευθερία να συνθέσουμε και να δημιουργήσουμε μια όαση συνύπαρξης, συνεργασίας, φιλίας, ανθρωπιάς για εμάς και τους μαθητές μας. Τα καταφέραμε και είμαστε περήφανοι, γιατί είδαμε μαθητές μας να είναι σε θέση να υπερασπιστούν τον εαυτό τους στο δικαστήριο μιλώντας ελληνικά και να δικαιώνονται, να βελτιώνουν τις συνθήκες της ζωής τους, να επισκέπτονται μουσεία της πόλης, να κατανοούν περισσότερο τον τόπο που ζουν. Αυτή είναι η δική μας πρόταση με το σχολείο μας, την ώρα που η Χρυσή Αυγή αλωνίζει και το κράτος επιλέγει να κάνει μεταναστευτική πολιτική με τον «Ξένιο Δία».
Ο συντάκτης σας, για τους δικούς του σκοπούς, αλέθει σαν μυλόπετρα τα πάντα. Την τρομοκρατία, τις καταλήψεις, τη Χρυσή Αυγή, τη Γάζα, την επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία της δημοτικής αστυνομίας, τη Δημοτική Αγορά, τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχοντας στη διάθεσή του το βήμα, παίζει με τις εντυπώσεις, πετάει λάσπη, κινείται μεταξύ μαύρου κι άσπρου. Επικίνδυνη η στάση του κ. Γουσέτη, ιδίως αν νομίζει ότι έτσι υπερασπίζεται τη δημοκρατία.


                                                     Το Ανοιχτό Σχολείο της Αγοράς