Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Bόλτα στον Εθνικό Κήπο Walk in the National Garden


The weather was nice, not very hot, and the walk very original as it culminated in a real show for teachers and students

Ο καιρός ήταν καλός, δεν έκανε πολύ ζέστη, και η βόλτα ήταν πολύ ωραία, κυρίως επειδή κατέληξε σε ένα αυτοσχέδιο σόου με τραγούδια απο τους μαθητές και τις δασκάλες। Ξεκινήσαμε απο το Σύνταγμα, είπαμε λίγα λόγια για την Ιστορία της πλατείας και της Βουλής, χαζέψαμε τους τσολιάδες σαν ευσυνείδητοι τουρίστες, κι ύστερα πήγαμε στον Κήπο, που τον ανακαλύψαμε και οι ντόπιοι απο την αρχή μαζί με τους ξενους. Στο ηλιακό ρολόι η Νατάσα υπολόγισε την ώρα σωστά, απαθανατίσαμε δεόντως τη λιμνούλα με τις πάπιες, χαζέψαμε τις χελώνες στη διπλανή λιμνούλα και τα γαϊδουράκια που έχουν αντικαταστήσει τα εξωτικά ζώα στα κλουβιά του Ζωολογικού κήπου, φωτογραφηθήκαμε σε άπειρες πόζες, περάσαμε απο την Παιδική Βιβλιοθήκη, και καταλήξαμε σε κείνο το στρογγυλό καθιστικό γύρω απο ένα κλεισμένο πηγάδι, όπου χωρούσαμε ίσα- ίσα και κάναμε το πικνικ μας. Εκεί τραγουδήσαμε, πρώτα την Αθήνα του Χατζιδάκη. Μετά ένας μαθητής απο τη Γκάνα τραγούδησε τον εθνικό της ύμνο και τρεις απο το Πακιστάν τον εθνικό ύμνο του Πακιστάν, κι ύστερα ελευθερωθήκαμε σιγά- σιγά απο τους εθνικούς ύμνους και τραγουδησαν τα παιδιά μας σουαχίλι και αγγλικά και άλλα τραγούδια ρυθμικά κυρίως στις γλώσσες τους, και χόρεψαν οι αιθίοπες και ο Μπουρκιναφασιώτης, κι ύστερα πάλι ελληνικά, ρίξαμε κι έναν συρτό, μας είπαν και δυο σπιρίτουαλ, κι ήταν όμορφα και συγκινητικά. Ο κόσμος σταματούσε περνώντας να ακούσει και να δει. Μακάρι να το ξανακάνουμε.

2 σχόλια:

  1. Ήταν αποκάλυψη, οι χοροί και τα τραγούδια των μαθητών απο την Αφρική και την Ασία. Ο ρυθμός, που τον κρατήσαμε κι εμείς παίζοντας παλαμάκια, η ευλυγισία και η άνεση, ο διάλογος του ενός με τον άλλον, η κίνηση του ενος με τον άλλον, ήταν μια μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία. Τους διδάσκουμε μια γλώσσα, τα ελληνικά, μας έδειξαν κι αυτοί ψήγματα απο τις δικές τους. Ήταν σα να είδαμε ένα διεθνές, σόου, μόνο που το παίξανε δίπλα μας Είμαστε πολύ τυχερές, στ' αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παίρνετε πολύ ωραίες πρωτοβουλίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή